15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.sutannesi.com 300
Emziremeyen Annelere Tavsiyeler

Emziremeyen Annelere Tavsiyeler

Bebeğimi emziremiyorum diyen süt annelerimize altın değerinde tavsiyeler Emziremeyen Annelere Tavsiyeler konumuzda. Bebeklerin emmeyi reddetmesi erken doğan ve küvezde kalmak zorunda olan bebeklerde sık karşılaştığımız sorunlar arasındadır. Biberonla beslenmek daha kolay olduğu için biberonla beslenmeye alışmış olan bu bebekler anne memesinden bu kıymetli sütü emmek zahmetine katlanmak istemeyebilirler. Bu durumda annenin imdadına süt sağma ve saklama yöntemleri yetişir.

Çalışan annelerin de bebekleri yeterince büyümeden evvel yani ilk 6 aydan önce çalışmaya başlaması nedeniyle bebeğini emzirememesi yine sık sık karşılaştığımız bir sorundur. Bu sorunu anne sütünü sağıp saklama yoluyla aşabiliriz.

Ayrıca anneler hamilelik sonrası bazı fizyolojik ya da psikolojik nedenlerden dolayı bebeğini emziremeyebilir. Emziremeyen Annelere Tavsiyeler yazımızda hemen aşağıda bu nedenlerden bahsettik.

Emzirmeye engel psikolojik nedenler

Emzirmeye karşı isteksizlik, emzirirken kendini huzursuz ve rahatsız hissetme gibi nedenlerle emzirme gerçekleşmeyebilir. Bu tip durumlarda anne sütünü sağmak ve saklamak bebeğin bu kıymetli besinden mahrum kalmaması için en iyi çözüm olacaktır.

Emzirmeye engel fizyolojik nedenler

Yeterince süt gelmemesi, meme iltihaplanması, kanalların tıkanması, hassas meme uçları, memenin şişmesi ya da meme dokusundaki enflamasyon gibi nedenlerle emzirme gerçekleşmeyebilir. Bu durumlarda ise sütü sağmak, süt salgılanmasını arttırır. Memenin iltihaplanması halinde yine sütün sağılması meme iltihabının rahatlamasını sağlayacaktır.(İltihaplı memeden sağılan süt atılır, iyileşme sonrasında sağlıklı memeden sağılan süt saklanıp bebeğe verilebilir.)

Emziremeyen anne depresyona girebilir

Anneler, bebeklerini emziremediklerinden dolayı kendilerini kötü hissedebilir, suçlayabilir ve hatta depresyona girebilirler.

Biberonla beslerken vücudunuza yakın tutun

Annenin bebeğini emzirmesi anneyle bebek arasındaki bağlanmayı kuvvetlendiren güzel bir yol olsa da, bebeğini emziremeyen anneler, bebeklerini emzirme pozisyonuna getirerek bebeklerinin tenlerine yeterince değdiğinden emin olarak küçük bir biberonla onları besleyebilir ve böylece aradaki bağlanmayı kuvvetlendirmek mümkün olabilir.

Nasıl bir anne olduğunuz daha önemli

Bebek ve anne arasındaki bağ için bebeğini emzirip emzirmediği ya da ne kadar emzirdiği tek başına faktör değildir. Ağladığında ne yaptığı, onunla ne kadar oynadığı, ne kadar sıklıkla kucağına aldığı, bağlanmayı kuvvetlendirici neler yaptığı, sevgisini nasıl gösterdiği de çok önemlidir.

Anne sütü ile ilgili diğer yazılarımıza Anne Sütü kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Anne Sütü
Önceki Yazı
Anne Sütü Nasıl Saklanır ?
Sonraki Yazı
DOĞRU BİBERON NASIL SEÇİLİR?